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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
23/03/2006 |
Data da última atualização: |
22/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
EIRA, M. T. S.; REIS, R. B.; RIBEIRO, F. N. S.; RIBEIRO, V. S. |
Título: |
Banco de sementes de café em criopreservação: experiência inédita no Brasil. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2005. |
Páginas: |
6 p. |
Série: |
(Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Circular Técnica, 42). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Banco; Bank; Coffee. |
Thesagro: |
Armazenamento; Café; Criopreservação; Germinação; Germoplasma. |
Thesaurus Nal: |
Coffea; cryopreservation; germination; germplasm. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CENARGEN/26622/1/ct042.pdf
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Marc: |
LEADER 00874nam a2200301 a 4500 001 1187030 005 2016-02-22 008 2005 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aEIRA, M. T. S. 245 $aBanco de sementes de café em criopreservação$bexperiência inédita no Brasil.$h[electronic resource] 260 $aBrasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia$c2005 300 $a6 p. 490 $a(Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Circular Técnica, 42). 650 $aCoffea 650 $acryopreservation 650 $agermination 650 $agermplasm 650 $aArmazenamento 650 $aCafé 650 $aCriopreservação 650 $aGerminação 650 $aGermoplasma 653 $aBanco 653 $aBank 653 $aCoffee 700 1 $aREIS, R. B. 700 1 $aRIBEIRO, F. N. S. 700 1 $aRIBEIRO, V. S.
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
17/01/2023 |
Data da última atualização: |
24/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
GERMANO, C. M.; RUAS, N. R.; LAMEIRA, O. A.; RIBEIRO, F. N. S.; ROCHA, T. T.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, J. P. M.; PINTO, J. E. B. P.; BERTOLUCCI, S. K. V. |
Afiliação: |
CAROLINA MESQUITA GERMANO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; NATALIA RITTER RUAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; OSMAR ALVES LAMEIRA, CPATU; FERNANDA NAIARA SANTOS RIBEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; TAINÁ TEIXEIRA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALEXANDRE ALVES DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; JOÃO PEDRO MIRANDA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; JOSÉ EDUARDO BRASIL PEREIRA PINTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; SUZAN KELLY VILELA BERTOLUCCI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Seasonal variations during two years in the essential oil of Lippia dulcis Trevir., an exotic aromatic of the Amazon. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Essential Oil Research, v. 34, n. 4, p. 352-360, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10412905.2022.2058635 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) is an aromatic plant occurring in the Amazon that has leaves and flowers with a sweet taste. The objective of this study was to evaluate the influence of seasonal variation during two consecutive years on the content and chemical composition of the essential oil (EO) of L. dulcis leaves. The EO content and chemical composition were influenced by precipitation, temperature, and plant age. The EO content ranged from .1 to .5%. The chemical profile of the EO did not vary significantly among seasons. The main constituents identified were the oxygenated bisabolane-type sesquiterpenes epi-a-bisabolol and hernandulcin. The highest concentration of hernandulcin was observed in the dry period, characterized by mild temperatures and the juvenile stage of plant growth. The highest concentrations of epi-a-bisabolol were observed in the hottest and wettest season of each year. |
Palavras-Chave: |
Lippia dulcis. |
Thesagro: |
Capim Doce; Óleo Essencial; Variação Sazonal. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01794naa a2200277 a 4500 001 2151022 005 2023-03-24 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/10412905.2022.2058635$2DOI 100 1 $aGERMANO, C. M. 245 $aSeasonal variations during two years in the essential oil of Lippia dulcis Trevir., an exotic aromatic of the Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aLippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) is an aromatic plant occurring in the Amazon that has leaves and flowers with a sweet taste. The objective of this study was to evaluate the influence of seasonal variation during two consecutive years on the content and chemical composition of the essential oil (EO) of L. dulcis leaves. The EO content and chemical composition were influenced by precipitation, temperature, and plant age. The EO content ranged from .1 to .5%. The chemical profile of the EO did not vary significantly among seasons. The main constituents identified were the oxygenated bisabolane-type sesquiterpenes epi-a-bisabolol and hernandulcin. The highest concentration of hernandulcin was observed in the dry period, characterized by mild temperatures and the juvenile stage of plant growth. The highest concentrations of epi-a-bisabolol were observed in the hottest and wettest season of each year. 650 $aCapim Doce 650 $aÓleo Essencial 650 $aVariação Sazonal 653 $aLippia dulcis 700 1 $aRUAS, N. R. 700 1 $aLAMEIRA, O. A. 700 1 $aRIBEIRO, F. N. S. 700 1 $aROCHA, T. T. 700 1 $aCARVALHO, A. A. de 700 1 $aROCHA, J. P. M. 700 1 $aPINTO, J. E. B. P. 700 1 $aBERTOLUCCI, S. K. V. 773 $tJournal of Essential Oil Research$gv. 34, n. 4, p. 352-360, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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